När det kommer till tävlingar inom enduro kan de se ut på olika sätt. Vanligen hittar man endurobanor nära motocrossbanor men enduro körs inte på motocrossbana. Det är däremot väldigt ovanligt om du stöter på en endurobana som inte är i anslutning till en motocrossbana, för trots allt är banan en av de sakerna som skiljer motocross från enduro. Skillnaderna mellan olika endurobanor är också stor. Det är en av anledningarna till att det är en kul sport.

Hur kan endurobanor vara utformade?

Det är vanligt att man kör på skogsstigar. Många förare tycker det är kul att köra när det är extra lerigt. Det kan låta konstigt men det gör att man får anstränga sig lite extra och visa hur bra man är på att hantera motorcykeln. Då terrängen ser väldigt olika ut i olika landskap så får man lära sig hantera många olika underlag. Exempelvis på Gotland så är det vanligt med mycket vatten och hala kalkstenar. Vanligt förekommande är också att man kör på skjutbanor runt om i landet. Många gånger har också militärområden precis rätt läge och militärer kör också i terräng när det övar. Militärer behöver precis som enduroförare lära sig hantera motorcykeln i den svåraste terrängen.

Envisa enduroförare som tar ansvar

Det är inte så att man får ge sig iväg och köra enduro vart som helst i skogen. När det inte finns dedikerade platser eller slingor så brukar tyvärr ett fåtal bryta mot lagen. Däremot är många förare väldigt noga med att driva på frågan om lagliga banor. En del lägger till och med in medborgarförslag för att få kommunen att ställa upp med en laglig bana. Det är inte bra för naturen att bara köra där man tycker det passar, för vissa marker är känsligare än andra och man kan lätt störa känsligt djurliv. För landsbygdskommuner är det också bra att ha banor då det lockar andra att komma dit och köra.

Enduro vintertid för de extra våghalsiga

Enduro körs året runt så även vintertid kan man hitta förare i skogen. Djup snö är inget som hindrar inbitna förare att ge sig ut. Det tar dock tid att lära sig köra i snö och det är bara ett fåtal som har lärt sig behärska körningen fullt ut. När det kommer till vinterkörning är det också lite annan utrustning som krävs. Det krävs givetvis riktigt bra dubbdäck för att få fäste. När det kommer till stövlar och kläder ska dessa vara anpassade för vinterklimat.

Vintertid prepareras många gånger de banor som är öppna. Det görs genom att man plogar ordentligt och inte sällan bildas det ett islager. Där det finns skoterleder ger sig en del på att köra på dessa. När det kommer till tävlingar på vintern finns det en kul tävling att spana in och det är Vintercupen.

Endurobanor utomlands

Ett land där enduron är stor är USA. USA är också ett gigantiskt land där det verkligen finns alla underlag, från tropiska Miami till Alaska. Miami har så klart gott om banor och här kan man vänta sig allt. Vissa delar har mycket torr skog och i kombination med mycket barrträd får man ett rejält halt underlag. Andra delar är som många vet dominerade av mangrove. Här finns rejält leriga banor och man får köra i rejäl hetta. USA har också öknar och här finns också banor. De är riktigt krävande, dels för sanden dels för temperaturerna. Det är inte ovanligt att man kan komma upp i 40 grader.

Exempel på tävlingar i USA

USA har så klart många tävlingar och något som är extra kul att titta på är Extreme and Hard Enduro. När det kommer till jänkare så vet man att de alltid tar allting lite längre. Extreme and Hard Enduro växer också och det kommer allt fler tävlingar. Några som man inte bör missa är:

  • The Kenda RevLimiter Extreme Enduro körs i Texas. Här kan föraren möta lite allt möjligt så som leriga stenblock och bergsluttningar.
  • Kalifornien kanske mest associeras till kändisar och långa stränder men nej, även här hittar du en stentuff tävling. Last Dog Standing heter en tävling och som namnet antyder är det en vinst att bara komma i mål.
  • Battle of the Goats körs i North Carolina på en riktigt spännande bana. Här blandas bergskörning men sköna dalar. Förarna får ägna mycket tid till att lära sig köra i bergsterräng innan man har en möjlighet att ta sig runt.

Runt om i Europa finns också många goda förutsättningar för enduroförare att både tävla och träna. För ju mer varierat man lär sig köra ju bättre förare blir man.